Teatry świata: od tradycyjnego kabuki do nowoczesnych eksperymentów scenicznych.
Newralgicznymi elementami smaku w winogronie są węglowodany, kwasy oraz polifenole. Te trzy relacje dają winu trzy z pięciu podstawowych smaków: słodki, kwasowy i gorzki. W jakimkolwiek lub też razie, istnieje gigantyczna ilość substancji w gronach, jakie gwarantują smak. Substancje te są aktualne w znikomych ilościach (ocenianych czasem w milionowych fragmentach). Wszelkie te substancje dają winogronom specyficzny smak, formułowany, jako smak istotny. Smak podstawowy cechuje każdą formę winorośli. Większość składników smakowych odkrywają się położone w wewnętrznej części skórki grona. Właśnie dlatego ważne jest, żeby tłoczenie absorbowało znaczącą pozycję w procesie zapewnienia bazowego smaku każdemu winu – wina. Wypada rozróżnić pomiędzy aromatem a bukietem. Aromat jest charakterystycznym zapachem wywodzącym z zastosowanej odmiany winorośli, podczas kiedy bukiet jest specyficznym zapachem sposobu produkowania wina. W ten sposób, na przykład, dwa wina z tego samego winogrona mają ten sam aromat, niemniej jednak odmienny bukiet.
1. Sprawdź teraz
2. Przeczytaj to
3. Kliknij dla szczegółów
4. Dowiedz się teraz
Kultura ludowa: zachowanie tradycji w erze cyfrowej.